Hakovan servis GoToMyPC


Kompanija Citrix koja je proizvela GoToMyPC, servis za pristup udaljenom računaru, obavestila je svoje korisnike da su im promnjene lozinke za pristup servisu. Kompanija navodi da je doživela sofisticirani napad, ali ne obašnjava na koji tačno način su hakeri prikupili lozinke.

Lozinke su promenje svim korisinicima zbog bezbednosnih razloga, te se upućuju da postave nove lozinke kako bi ponovno mogli koristiti servis. Takođe, data su uputstva za kreiranje bezbedne lozinke, pa se savetuje da se ne koristi reč iz rečnika, treba imati barem osam znakova i da ju nije lako pogoditi, treba mešati slova i brojke te menjati slična slova s brojakama, npr. slovo "O" s nulom.

Ono što nisu naveli u preporukama, a što su svakako trebali je da korisnici koji koriste istu lozinku za više servisa svakako je trebaju promeniti i na tim drugim servisima te ubuduće korisititi jedinstvene lozinke za svaki servis upravo zbog ovakvih situacija. Takođe, korisnike savetuju da koriste verifikaciju u dva koraka kako hakerima ubuduće samo lozinka nebi bila dovoljna za pristup servisu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.