iPhone 7 biće najprodavaniji iPhone ikada


U poslednje vreme prilično zvučno su svetom odjeknuli podaci da Apple u proteklom kvartalu nije ostvario rast u odnosu na isto razdoblje prošle godine, kao i da su njegovi iPhone-ovi izgubili prvo mesto na domaćem terenu (u SAD-u), gde ga je pretekao Samsung, ali analitičari tržišta smatraju da će novi iPhone 7 zabeležiti veliki uspeh, čak i ako će donijeti jako malo promena u odnosu na prethodnika.

Ovo tvrdi Tim Long, analitičar BMO Capital Marketsa, finansijske i investicione filijale Kanadske banke u Montrealu, koji kaže da će za popularnost novog iPhone 7 biti "kriva" jednostavna stavka, koja govori da je broj aktivnih korisnika koji koriste stari model Apple-ovog telefona dosegao novi rekord, pa se očekuje da će većina njih preći na novu verziju čim se pojavi ove jeseni, jer su korisnici Apple-a oduvek verni brandu.

Pored toga, kada iPhone 7 stigne na tržište, u tom će trenutku 25 posto korisnika posedovati model star dve godine, te se očekuje da će i većina njih preći na "sedmicu".

Analitičar je čak izneo i brojke koje bi iPhone 7 mogao doseći nakon lansiranja, pa očekuje da će 120 miliona ljudi biti spremno za prelazak na novi model, dok bi ih oko 100 miliona to trebalo zaista i učiniti.

Zanimljivo je da Apple ne predviđa tako optimističnu prodaju kao Tim Long, jer je nedavno svojim dobavljačima ispostavio nalog za isporuku 78 miliona jedinica, ali kako očekuje da će ih toliko prodati do kraja 2016. godine, prodaja bi se mogla povećati 2017. kada novi uređaj stigne na više tržišta.

Mada analitičari ova predviđanja temelje čak i uz mogućnost malih nadogradnji u odnosu na stariji model, glasine govore da bi iPhone 7 treba doneti puno više, uključujući OLED ekran i dizajn bez ivice.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.