Jack Ma: Kineske kopije su nekada bolje od originala


Jack Ma, osnivač kineske megakompanije Alibaba, i jedan od najbogatijih ljudi na svetu, održao je govor na investicionom forumu svoje kompanije. Nije tajna da se Alibaba kao jedna od najvećih internetskih prodavnica aktivno bori protiv falsifikata, te da su po tom pitanju pod stalnom pažnjom velikih proizvođača brendirane robe kao i regulatornih agencija širom sveta.

Međutim, Jack Ma je u spomenutom govoru zauzeo ponešto drugačiji stav. Prema njemu, osnovni problem je u tome što danas falsifikati i kopije često nude bolji kvalitet i bolju cenu od "originalnih" proizvoda s nekim zvučnim imenom. "Sve to dolazi iz potpuno istih fabrika, od istih sirovih materijala, samo što neki ne koriste ta imena" – izjavio je Jack Ma.

Njegova izjava za sobom je povukla velike reakcije na društvenim mrežama. Smatra se da su ove, gotovo pa pohvale falsifikatima, reakcija na nedavnu situaciju kada je nekoliko velikih modnih kuća obustavilo saradnju sa međunarodnim udruženjem za borbu protiv falsifikata – i to upravo zbog činjenice da je Alibaba primljena u tu koaliciju. Tiffany, Michael Kors i Gucci smatraju da Alibaba ne čini dovoljno kako bi se sprečila trgovina kopijama na njihovim webshopovima. Jack Ma, pak, stoji pri tome da su oni glavni borci protiv falsifikovanja, ali da će njega uvek biti, ma koliko se svi protiv toga borili.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.