''Kralj spama'' dobio 2 ipo godine zatvora


Sanford Wallace je 47-godišnji američki državljanin iz Las Vegasa koji se sam proglasio "kraljem spama". On se, naime, intenzivno bavi slanjem bezvrednih e-mail i IM poruka putem Interneta. Ovim se hobijem Wallace zabavlja sa prekidima već preko dvadeset godina, a sve je počelo kada je još davne 1991. godine započeo s masovnim slanjem promotivnih telefaks poruka.

Poslednjih godina bavio se slanjem spam e-mail-ova i Facebook poruka. Smatra se da je krajem 2008. i početkom 2009. kompromitovao preko pola miliona Facebook naloga i tako dobijene podatke koristio za slanje ogromnog broja direktnih poruka korisnicima. Njegova korist je bila u tome što su te spam poruke sadržale tzv. referral linkove, pa je zarađivao od preusmeravanja internet saobraćaja prema određenim stranicama.

Facebook je u svojoj tužbi naveo da je Wallace putem njihovih servera poslao više od 27 miliona spam poruka. Optuženi je pred kalifornijskim sudom priznao krivicu, te je u utorak osuđen na 30 meseci zatvora. Uz to, moraće platiti i više od 310.000 dolara kazne.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.