Mobilni ipak povećavaju verovatnoću za dobijanje raka?


Nakon što je nedavno u australijskom istraživanju zaključeno kako nema dokaza kako mobilni telefoni uzrokuju rak mozga, u novoj studiji sprovedenoj u SAD-u sugeriše se kako ipak postoji veza između upotrebe mobilnih telefona i karcinoma.

U rezultatima studije sprovedene od strane vlade SAD-a koju je objavio US National Toxicology Program ne tvrdi se izričito kako su mobilni telefoni opasni za ljude, ali navodi se kako je pronađena moguća veza između karcinoma i korišćenja mobilnih telefona. Studija je proučavala kako izlaganje radio talasima na frekvencijama koje se koriste od strane američkih mobilnih operatera utiče na pacove. Grupa pacova korišćena u studiji bila je izložena različitom intenzitetu radio radio zračenja, a kod nekih muških primeraka zalečeno je vrlo malo povećanje učestalosti pojave dve vrste tumora, na mozgu i na srcu. Što su bili izloženi većoj količini zračenja, čini se kako se povećava učestalost pojave karcinoma.

National Toxicology Program još uvek analizira rezultate studije, ali ističu kako obzirom na široku rasprostranjenost korišćenja mobilnih telefona i vrlo malo povećanje učestalosti pojave tumora zbog izloženosti radio zračenju može imati široke implikacije na javno zdravstvo.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.