MySpace priznao da su mu ukrali osetljive podatke stotina miliona korisnika


MySpace je otkrio da im je haker po imenu "Peace" ukrao login podatke starijih korisnika, što uključuje i lozinke i email adrese.

Prethodni izveštaji medija, na koje je MySpace svojim obaveštenjem i morao odgovoriti, kažu da su hakovanjem ukradeni podaci oko 360 miliona korisnika, s tim da napadač poseduje nepotpune podatke i većeg broja accounta. Haker dotične podatke pokušava prodati na jednom hakerskom forumu za 6 bitcoina, odnosno 2800 dolara.

Iako je napad star tri godine – desio se u junu 2013. godine – pojedini korisnici bi ipak mogli pretrpeti određenu štetu, možda zbog povezanosti sa određenim sadržajem, curenja email adresa ili jednostavno lozinki, u slučaju da i danas koriste iste ili slične za druge servise.

Kako veruju u MySpace-u, isti haker je odgovoran i za napade na Tumblr i LinkedIn.

Što se tiče bezbednosti u MySpaceu, kako prenosi Motherboard, lozinke u vreme hakovanja nisu bile adekvatno zaštićene i bilo ih je relativno lako dešifrovati. Pozitivna stvar je to da bankovni podaci korisnika nisu obuhvaćeni napadom, budući da MySpace nije prikupljao takve podatke.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.