Ovo je definitivno najluđa tastatura svih vremena


Nazvati Underwood Model F još jednom tastaturom na tržištu gotovo da je uvredljivo - radi se o punokrvnoj mehaničkoj pisaćoj mašini, repariranoj nadograđenoj na način da je to sada potpuno funkcionalna elektonska tastatura, koja se spaja na računare ili tablete preko USB ili Bluetooth priključka.

U slučaju da pisaću mašinu želite koristiti kao - pisaću mašinu, možete i to, samo treba uvući papir i odspojiti se s računara. Isto tako Underwood može poslužiti i kao postolje za iPad, koji jednostavno postavite i u posebno ležište, povežete sa mašinom i unosite tekst preko tastature.

Posebnim kombinacijama tipki nadomeštaju se F1-F12, Esc i ostale tipke na koje smo navikli, a pre ih pisaće mašine, naravno, nisu imale.

Bilo bi zanimljivo videti kako sve to funkcioniše u praksi i kako se uopšte mlađi korisnici koji nikada nisu imali prilike raditi na klasičnoj pisaćoj mašini snalaze. Na žalost malo ko će si priuštiti ovo zabavno i nesvakidašnje rešenje, jer je prodajna cena (u SAD-u) 1.299 dolara.

Zaista puno za tastaturu, ali za one koji obožavaju mehaničke tastature ovako nešto je vrh vrhova koji si mogu zamisliti.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.