Pada interes za društvene mreže


Kompanija SimilarWeb sprovela je jedno zanimljivo istraživanje - koliko Android korisnici u proseku provode vremena na društvenim mrežama koristeći mobilne aplikacije. Istraživanje je pokazalo kako je interes za društvene mreže iz godine u godinu u konstantnom padu.

Istraživanjem su obuhvaćeni korisnici društvenih mreža Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat iz devet zemalja - Nemačke, Velike Britanije, Španije, Francuske, Australije, Južne Afrike, Indije, Brazila i SAD-a.

Podaci za prvo tromesečje 2016. godine govore kako korisnici od gore navednih aplikacija najmanje koriste Instagram, zavisno od zemlje između 12,32 (Brazil) i 23,03 (Španija) minute dnevno što bi bio pad od 23,65% u odnosu na godinu ranije.

Odmah iza Instagram-a na neslavnom popisu se nalazi Twitter kojeg korisnici na dnevnoj bazi koriste između 8,95 (Indija) i 14,40 (Brazil) minuta dnevno. Zahvaljujući tome Twitter beleži pad u visini od 23,44% u odnosu na isto razdoblje 2015. godine.

Snapchat je također gubitaš, ali nešto manji od Instagram-a i Twitter-a - korisnici na Snapchat-u provode između 8,20 (Južna Afrika) i 18,72 (SAD) minuta dnevno, što je za 15,74% manje vremena nego u istom razdoblju 2015. godine.

Najmanji gubitaš je Facebook kojeg korisnici koriste između 22,98 (Indija) i 45,48 (SAD) minuta dnevno. U proseku korisnici pred Facebook-om provode 8% manje vremena, nego što su to činili godinu dana ranije.

Kada se uzmu u obzir podaci iz svih zemalja dobija se podatak kako Android korisnici mobilnu Facebook aplikaciju koriste 34 minute, a Instagram 17 minuta i 9 sekundi dnevno.

Foto: Wachiwit / Shutterstock.com

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.