Progutao MicroSD karticu i na kraju spasao podatke sa nje


Na fotografskom portalu PetaPixel objavljena je priča neimenovanog snimatelja i pilota drona koji je nesrećnim slučajem progutao MicroSD memorijsku karticu. Sve je započelo nakon jednog uspešnog snimanja, kada se setio da će kasnije lakše doći do snimaka ako pre pakovanja opreme iz kamere izvadi memorijsku karticu. U tom trenutku je stavio u usta, kako bi je tamo na kratko pridržao. Nesretnim spletom okolnosti, kaže, progutao je karticu sa svim snimcima.

Da ne idemo u detalje o tome kako je do kartice kasnije došao, preskočićemo deo priče. Na kraju se ispostavilo da je probavni sistem čoveka malo preagresivan za finu elektroniku, pa je poluprobavljena kartica bila donekle oštećena – računar ju je prepoznao kao praznu jer je ugrađeni kontroler otkazao poslušnost.

Ipak, ova priča ima srećan kraj. Stručnjaci su uspeli da dođu do sadržaja s memorijskog čipa, koji je, ispostavilo se, netaknut, a nespretni kamerman i dalje ima posao. Njegovu priču, sa možda nekoliko suvišnih detalja o spašavanju kartice, možete pročitati ovde.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.