Raspberry Pi 3 dobija konkurenta sa ulazom za SSD-ove


Na tržištu bi uskoro trebao da se pojavi konkurent popularnom minijaturnom računaru Raspberry Pi 3, koji se ističe po jednoj zanimljivoj opciji,a to je da pruža mogućnost ugradnje SSD diska.

Kompanija ADI Engineering je putem Twitter-a najavila svoju novu razvojnu ploču MinnowMax Turbot Dual-E koja će imati ulaz na koji će se moći spojiti SSD diskovi u M.2 formatu.

Na taj način rešiće se problem aktuelnih proizvoda na tržištu koji podatke mogu skladištiti samo na SD kartice ili eksterne diskove. To može stvoriti probleme sa portabilnošću i performansama kada se ploče koriste u uređajima kao što su dronovi i nadzorni sistemi (kod kojih je podatke najpogodnije skladištiti lokalno).

MinnowMax Turbot Dual-E će koristiti Intel-ov dvojezgreni Atom E3826 procesor koji radi na taktu od 1,46 GHz odnosno četverojezgreni Atom E3845 procesor na taktu od 1,91 GHz, zavisno od odabrane verzije.

Tu je još i 2 GB DDR3 memorije, ulaz za microSD kartice, po jedan HDMI, USB 2.0 i USB 3.0 priključak te dva Ethernet priključka. Podrška za Wi-Fi može se dobiti spajanjem odgovarajućeg modula na M.2 priključak.

ADI Engineering navodi kako će se MinnowMax Turbot Dual-E naći na tržištu tokom trećeg kvartala ove godine i podržavaće Linux te Windows 10 IoT Core sistem.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.