Rhapsody menja ime i postaje Napster


Nešto manje poznati, ali dugovečni servis za streaming muzike Rhapsody na svojim službenim stranicama je objavio kako će uskoro proći kroz celokupni proces rebrandinga, što uključuje i promenu imena.

Rhapsody će, naime, od sada biti poznat pod imenom Napster, što je isto ime koje je nosio nekad vrlo popularni servis za distribuciju piratske muzike.

U početnom razdoblju svog postojanja od 1999. godine Napster je bio P2P servis na kojem se mogla pronaći piratska muzika u MP3 formatu, ali Napster se u međuvremenu transformisao u legalni online servis za prodaju muzike (najpre u vlasništvu kompanije Roxio, a potom i američkog trgovačkog lanca Best Buy).

Godine 2011. godine kupila ga je kompanija Rhapsody, koja je pet godina posle odlučila promeniti ime cele svoje kompanije i svog muzičkog servisa servisa u Napster. Od Napster-a je preuzeto samo ime, a sve ostale usluge koje je nudio Rhapsody ostaju iste bez ikakvih većih promena. Promenu će ipak osetiti određen broj zaposlenih Rhapsody-a (Napstera) koji će usled rekonstrukcije kompanije dobiti otkaz.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.