Samsung za sledeću godinu planira dva smartphonea sa savitljivim ekranima


Kako saznaje Bloomberg, Samsung razmatra da u 2017. godini na tržište izbaci dva smartphonea sa savitljivim ekranom – jedan od njih bi se trebao moći preklopiti na pola. Uređaji bi bili zasnovani na organskim LED diodama, a doneli bi zanimljiva osveženja na smartphone tržištu, kao što je, na primer, jedan od planirana dva modela koji bi imao 5-inčni ekran dok ga koristite kao obični smartphone. Međutim, ukoliko bi vam zatrebalo nešto veće, mogli biste ga odmotati na veličinu od 8-inča te tako dobiti nešto slično tabletu.

Analitičar IBK Securitiesa, Lee Seung Woo, za Bloomberg objašnjava da bi ovo mogla biti prekretnica za Samsung – pod uslovom da kompanija uspe osmisliti dobar interfejs za upotrebu na savitljivim ekranima.

Samsung za sada odbija da komentariše ove navode.

Savitljivi ekrani bi mogli biti naredni veliki korak u trci velikih proizvođača smartphonea za tržišnim udelom, upravo zbog toga što bi eliminisali dosadašnju nepraktičnost nošenja telefona sa prevelikim ekranima. Mogućnost "odmotavanja" uređaja na veličinu koja vam odgovara zaista je velika stvar i jedva čekamo da je vidimo u praktičnoj primeni.

Samsung je, uz LG, prethodno prikazao samo prototip ove tehnologije, a korisnici željni egzotičnije konfiguracije ekrana do sada su na raspolaganju imali samo Samsung-ove Edge uređaje koji imaju fiksno savijen ekran na ivicama, stvarajući tako dodatnu površinu koja se koristi za dodatne mogućnosti smartphonea.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.