Sve više internet korisnika blokira oglase


Prema izveštaju kompanije eMarketer, broj korisnika dodataka za blokiranje reklama u SAD-u porašće na 69,8 miliona tokom ove godine, što je 34,4% više nego prošle godine.

To znači kako će 26,3% korisnika Interneta u SAD-u poduzeti korake za aktivno blokiranje reklama. Za sledeću godinu predviđa se kako će ta brojka porasti za još 24%, na 86,6 miliona.

Blokiranje oglasa nanosi štetu celom ekosistemu koji se temelji na oglašavanju, pogađajući najviše izdavače, ali isto tako i agencije i ostale čije poslovanje zavisi od prihoda od oglašavanja. Kao najbolji način za borbu protiv ovog trenda u eMarketer-u navode isporuku privlačnijih oglasa koji korisnici neće želeti blokiraju.

Trenutno se više oglasa blokira na klasičnim računarima nego na mobilnim uređajima, ali kao glavni razlog navodi se što su dodaci za blokiranje oglasa na klasičnim računarima efikasniji nego na mobilnim uređajima. Kako će se tehnologija za blokiranje oglasa poboljšavati na mobilnim uređajima, porast će i njihovo korišćenje, te se predviđa kako će ove godine njihov rast biti 62,3%, naspram 30,3% prošle godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.