HTC sprema i drugi Nexus za ovu godinu


Krajem prošle nedelje pisali smo o mogućim specifikacijama za HTC-ov ovogodišnji 5-inčni mobilni Sailfish iz Nexus serije. Ali, kako je poznato od ranije, ove godine će biti predstavljen i jedan veći, 5,5-inčni model kojeg će takođe za Google proizvesti HTC, a koji se razvija pod kodnim imenom Marlin.

Isti izvor kao i u slučaju Sailfish-a, (Android Police) sada saznaje kako će 5,5-inčni Marlin stići s QHD ekranom (2.560 x 1.440 piksela). Dotični će takođe imati i Qualcomm-ov za sada neimenovani četverojezreni SoC (u igri su 820, 821 i 823 modeli), 4 GB RAM-a te zavisno od modela od 32 ili 128 GB data prostora.

Izvor navodi kako neće biti 64-gigabajtnog modela, što se čini kao navlakuša po Apple-ovom receptu da se odmah kupi skuplji model, u ovom slučaju model sa 128 GB interne memorije. Marlin će imati bateriju kapaciteta 3.450 mAh koja će se dopunjavati putem USB-C porta.

S prednje strane uređaja nalaziće se kamera rezolucije 8 MP, a sa zadnje strane kamera od 16 MP., što bi trebalo zadovoljiti kako selfiste tako i sve povremene fotografe koji nemaju potrebe za kvalitetom pravog fotoaparata.

Takođe neće izostati ni popularni skener otiska prsta koji će prema izvoru biti smešten sa zadnje strane kućišta. Kao i uvek kad su glasine u pitanju uzmite ih tek kao okvirne podatke, jer se konačne specifikacije do službenog predstavljanja uređaja mogu i promeniti.

Na slici: HTC 10

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.