Nastavlja se pad popularnisti Windows Phone platforme


Iz novog istraživanja kompanije Kantar koje se odnosi na tri meseca zaključno sa majem ove godine, vidljivo je kako Microsoft-ova mobilna platforma Windows Phone zabeležila pad na većini tržišta izuzev Japana.

Za početak vredi izdvojiti Francusku koja je uz Italiju bilo do sada najsnažnije tržište za Windows Phone uređaje. U Francuskoj je Windows Phone zabeležio pad od čak 7% na godišnjem nivou, što znači da se udeo od 11,1% iz maja prošle godine spustio na samo 4,1% u maju ove godine. U Italiji se tržišni udeo od 13,9% iz maja prošle godine sada spustio na nivo od samo 6%.

Što se tiče svih pet vodećih evropskih tržišta (Njemačka, Italija, Francuska, Velika Britanija i Španija), udeo Windows Phone platforme je s prošlogodišnjih 9,6% pao na 4,6%. Na matičnom američkom tržištu Windows Phone je u maju imao udeo od 1,6%, što je pad od 1,9% na godišnjem nivou.

Jedino tržište gde Windows Phone platforma nije zabeležila gubitak je pre spomenuti Japan gde je tržišni udeo ostao na prošlogodišnnjem nivou (0,1% udela).

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.