Opera browser prodat za 600 miliona dolara


Nakon neuspelog prvobitnog dogovora iz februara ove godine gde se pričalo o sumi od 1,2 milijarde dolara, Opera je pristala na ponudu kineskog konzorcijuma za prodaju svog popularnog dela po ceni od 600 miliona dolara. Tako će kupac, sa bezbednosnom kompanijom Qihoo 360 na čelu, dobiti Opera browser, njegove aplikacije za privatnost i performanse, tehnologiju licenciranja i ono najvažnije, njegovo ime. Opera će u roku od 18 meseci morati da promeni ime, a u njenom vlasništvu ostaju Opera TV i Opera Apps & Games.

Norveška kompanija će zadržati 560 zaposlenih koji su ostali u spomenutim odeljenjima, dok dalja sudbina za ostalih 1.109 radnika za sada nije poznata. Kompanija od Opera TV-a zarađuje 616 miliona dolara godišnje, što je čak 75% ukupnih kompanijinih prihoda.

CEO kompanije, Lars Boilesen, izjavio je da novi posao vrlo dobar za Opera zaposlene i deoničare, jer su postigli veoma atraktivnu cenu za ovaj dio njihovog poslovanja.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    Taman kad su danas izbacili 64bit Developer verziju i ja se oduševio... Momentalno sam skinuo Vivaldi i svakako ću preći na Vivaldi čim ih Kinezi preuzmu jer je dosta napredovao u odnosu na pre 3-4 meseca kad sam ga zadnji put probao. Da mi Kinezi imaju pristup mom surfu i podacima? O, Bože, ne hvala...


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.