Samo milion proizvedenih HTC 10 smartphonea do kraja godine


Prema poslednjim predviđanjima kompanije TrendForce, kineski proizvođači mobilnih uređaja kao što su Huawei, Oppo i Vivo bi do kraja 2016. godine trebali povećati proizvodnju svojih pametnih telefona. Tako bi Huawei ove godine u odnosu na prošlu 2015. godinu trebao proizvesti 10,2% više uređaja, Oppo 59,2% više uređaja, a Vivo 40,4% više uređaja.

U TrendForce-ovom izveštaju posebno se navodi poznati tajvanski proizvođač mobilnih uređaja HTC. Ističe se kako će zbog jake konkurencije koju pružaju kineski proizvođači do kraja 2016. godine biti proizvedeno samo milion primeraka HTC-ovog flagship pametnog telefona HTC 10.

Kompanija će tokom 2016. godine proizvesti 27% manje mobilnih uređaja u odnosu na prošlu godinu (sa 18 na 13,17 miliona primjeraka) i to uprkos primanju narudžbine od Google-a za nove Nexus uređaje. HTC će raditi sve veći odmak sa tržišta pametnih telefona te će se posvetiti svojem VR headsetu Vive.

Valja naglasiti da HTC prema svemu sudeći neće biti vodeći tajvanski proizvođač mobilnih uređaja, to će mesto očito pripasti kompaniji Asus, koja će ove godine proizvesti 21,5 miliona mobilnih uređaja.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    U kakvom svetu mi zivimo kad najbolji telefon prve polovine 2016 prolazi ovako:)


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.