Samsung predstavio UFS, naslednika microSD kartica


Universal Flash Storage (UFS) standard za izradu memorijskih flash čipova već se nalazi u upotrebi neko vreme, ali sada je po prvi puta implementiran i za izradu izmenjive memorije – tačnije, memorijskih kartica. Samsung je predstavio prve memorijske kartice zasnovane na standardu JEDEC Universal Flash Storage (UFS) 1.0 Card Extension Standard.

Nove UFS kartice dolaze u verzijama od 32, 64, 128 i 256 GB, a brzinom zapisivanja podataka prilagođene su upotrebi prilikom snimanja 4K videa, te video zapisa za virtualnu stvarnost, te dostižu 170 MB/s. Ovaj se standard diči i čak pet puta većim brzinama čitanja podataka (sekvencijalno do 530 MB/s), što je uporedivo s postojećim SSD rešenjima, kažu iz Samsung-a.

UFS flash memorijske kartice veličinom i oblikom slične su poznatim nam microSD rešenjima, ali s njima nisu kompatibilne – to je vidljivo po rasporedu kontakata sa zadnje strane ali i činjenici da je UFS standard potpuno zasebno sertifikovan. Za sada nema informacije o tome kada bi se na tržištu mogli pojaviti prvi uređaji koji podržavaju UFS kartice.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.