Selfie lakat je još jedna povreda modernog doba


Američka novinarka s NBC-a Hoda Kotb nedavno je primetila sve češću bol u laktu svoje desne ruke, pa se s tim problemom obratila svom lekaru. Nakon pregleda, on ju je upitao igra li tenis, budući da su simptomi koje je pokazivala bili vrlo slični teniskom laktu, čestoj sportskoj povredi sportista i rekreativaca koji se bave ovim sportom. Ali, kako se gđa. Kotb ne bavi ni tenisom niti stonim tenisom, postalo je jasno da je ruku izložila preteranom naporu – snimajući selfije.

Tako smo, nakon sindroma karpalnog tunela od miša ili upale tetiva šake od tipkanja po telefonu, dobili još jedan zdravstveni poremećaj modernog doba koji može zadesiti bilo kojeg korisnika mobilnih uređaja – selfie lakat. Tretman ove povrede isti je kao i kod teniskog lakta: ako ste preterali sa snimanjem selfija, na lakat postavite hladne obloge, odmarajte i istežite mišiće ruke, a u krajnjem slučaju dobićete i protivupalne lekove.

Ali, povredu možete lako izbjeći – prebacite mobilni malo i u drugu ruku, savjetuje lekar spomenute novinarke. Prestanak snimanja selfija, očito, nikome ne pada na pamet.

Foto: Linda Moon / Shutterstock

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.