Skype više ne podržava Windows Phone telefone


Na službenom blogu Skype-a, popularne Microsoft-ove aplikacije za video pozive i razmenu poruka, osvanulo je obaveštenje kako u budućnosti više neće biti podržani određeni stariji operativni sistemi.

Na blogu je objavljena lista operativnih sistema koji će biti podržani u budućnosti. To su svi uređaji s Windows 10 sistemom zahvaljujući novoj UWP aplikaciji, računari sa Windows XP, Windows Vista, Windows 7 i Windows 8.x sistemima, računari sa Apple-ovim Mac OS X (macOS) sistemom počevši od verzije 10.10 Yosemite, mobilni uređaji s sistemom Android od verzije 4.0.3 nadalje i sistemom iOS od verzije 8 nadalje. Linux sistemi, starije verzije Windows i Mac OS X sistema biće podržani putem nativnih web aplikacija.

Iz navedene liste je vidljivo kako Skype više neće biti dostupan u obliku aplikacije korisnicima Windows Phone uređaja (Windows Phone 7.x, Windows Phone 8.0, Windows Phone 8.1), iako su oni još krajem juna činili 90% korisnika Microsoft-ove mobilne platforme (Windows 10 Mobile se prema istraživanju kompanije AdDuplex nalazio na 10,90% Windows mobilnih uređaja).

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.