Sve više starijih korisnika na Snapchat-u


Snapchat, hit-aplikacija za komunikaciju koju su popularizovali korisnici mlađi od 16 godina, ipak ima svoju publiku i među nešto starijom populacijom. Najnoviji podaci istraživačke kuće GlobalWebIndex pokazuju kako je u poslednje vreme sve veći broj odraslih odlučio isprobati Snapchat, pa se tako promenio izgled korisničke baze ove aplikacije.

Krajem prošle godine na Snapchat-u je gotovo 60% korisnika spadalo u uzrasnu grupu od 16 do 24 godine, a sada je taj udeo tek nešto više od 40%. S druge strane, od početka godine značajno je povećan udeo korisnika u uzrastu od 25 do 34 godine – i to na više od 30%, kao i onih od 35 do 44 godine, kojih je sada gotovo 20%.

Bitno je napomenuti da Snapchat celo vreme beleži velik porast broja korisnika u celom svetu, i prema nekim procenama prešao je broj od 150 miliona aktivnih korisnika. Ali, ovaj rast dolazi sve više od korisnika nešto starijeg uzrasta, pa se čini da bi Snapchat uskoro mogao izgubiti titulu društvene mreže za klince – slično kako se to pre nekoliko godina dogodilo Facebook-u.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.