Windows 10 Mobile nije zanimljiv Windows Phone korisnicima


Microsoft je u martu ove godine lansirao svoj novi mobilni operativni sistem Windows 10 Mobile, te je imao velika očekivanja s njim, ali prema najnovijem izveštaju koji donosi AdDuplex, osim što nije uspeo nimalo ugroziti Android i iOS, loše prolazi i na "domaćem terenu", s obzirom da u Redmondovom ekosistemu čini samo 11,9 posto udela, dok najpopularniji OS i dalje ostaje Windows Phone 8.1 sa 79,1 posto udela.

Tokom proteklog meseca, Windows 10 Mobile je uspeo povećati svoj udeo za manje od 1 posto, a zanimljiv je i podatak da 7,2 posto korisnika još uvek koristi Windows Phone 8.0,  i 1,8 posto Windows Phone 7.

Microsoft više ne planira izdavati nove Lumia uređaje, a priča se da će vlastitu proizvodnju telefona nastaviti samo s jednim modelom, Surface Phone-om o kojem već duže vreme kruže brojne glasine, a trebao bi se na tržištu pojaviti u proleće 2017.

Microsoft daje svu moguću podršku drugim kompanijama kako bi razvijale sopstvene Windows 10 Mobile uređaje, ali ovi podaci o udelima jasno govore da njegov novi mobilni OS napreduje jako sporo.

U predstojećim mesecima se očekuju neki novi uređaji koji uključuju HP Elite X3, pa verujemo da će to razdoblje Microsoft-u biti ključni pokazatelj toga je li novi mobilni OS totalno zakazao ili još uvek ima šanse na tržištu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.