Do kraja 2020. biće 5 miliona aplikacija na App Store-u


Sudeći prema najnovijem predviđanju kompanije Sensor Tower, broj aplikacija na Apple-ovoj prodavnici aplikacija App Store bi do 2020. godine trebao da dosegne i prestigne granicu od 5 miliona aplikacija.

Ukoliko se njihova predviđanja ostvare to će značiti da će se broj aplikacija u četiri godine povećati za 73%, s obzirom da bi do kraja 2016. godine na App Storeu trebalo da bude oko 2,93 miliona aplikacija. Do kraja 2020. godine na App Store-u bi trebalo da bude prisutno oko 5,06 miliona aplikacija.

Sensor Tower izrađuje statistiku vezanu za App Store još od njegovih samih početaka 2008. godine. Krajem te godine na App Store-u je bilo ukupno 5000 aplikacija.

Glavni pokretač rasta App Store-a su igre, koje su činile 43% novih aplikacija (gotovo 21 hiljada novih igri) koje su predstavljene na App Store-u tokom maja. U istom razdoblju predstavljeno je 2427 novih edukacionih aplikacija, 2378 novih aplikacija za zabavu, 2247 novih poslovnih aplikacija te 2225 novih lifestyle aplikacija.

U Sensor Toweru ističu kako se Apple suočava s problemom slabe vidljivosti i nedovoljno definisanih kriterijuma pretraživanja novih aplikacija na App Store-u.

Apple će ponuditi nekoliko rešenja tog problema, sponzorisane aplikacije (developeri će platiti kako bi njihove aplikacije bile jasnije vidljive i brže otkrivene pri upotrebi funkcije pretraživanja App Store-a), App Store će biti više personalizovan individualnim korisnicima, vratiće se Categories tab te se uvodi novi način deljenja aplikacija s prijateljima putem 3D Touch prečica.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.