Evo koje su najpopularnije mobilne aplikacije


U istraživanju koje je sprovela kompanija SurveyMonkey utvrđeno je koje su mobilne aplikacije za Android i iOS uređaje bile popularne u prvih šest meseci ove godine.

Istraživanje uključuje isključivo američke korisnike koji su preuzeli Android i iOS aplikacije u prvih šest meseci ove godine. Utvrđeno je da su među američkim korisnicima najpopularnije aplikacije poput Facebook-a, Snapchat-a te Instagram-a, dok mobilne igre značajno zaostaju (Pokemon Go se na američkom tržištu službeno pojavio tek 6. jula pa se uopšte ni ne spominje u istraživanju).

Što se tiče najčešće korišćenih aplikacija za obe spomenute platforme, prvih pet mesta u SAD-u redom zauzimaju Facebook-ova službena aplikacija, službena Youtube aplikacija, Facebook Messenger, Google Maps i na petom mesto službena Google Play prodavnica za Android aplikacije. Na prvih pet mesta među najčešće preuzimanim aplikacijama nalaze se Facebook Messenger, Snapchat, Facebook, Instagram i aplikacija Color Switch.

Na kraju može se zaključiti na obe liste vlada svojevrsna dominacija tri kompanije (Facebook, Google i Apple), koje su zaslužne za velik broj aplikacija koje se nalaze na listama.

Popularne su i aplikacije za muzičke servise Spotify i Pandora. Iz objavljenih lista najčešće preuzimanih aplikacija može se uočiti da najčešće preuzete aplikacije u prvih šest meseci ove godine nisu nužno i najčešće korištene aplikacije u istom razdoblju.




Naslovna fotografija: Wachiwit / Shutterstock.com

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.