Facebook i Unity razvijaju svoju platformu za igranje


Facebook-ove aspiracije prema igrama nisu završile sa Candy Crush Sagom, FarmVille-om ili kupovinom Oculus VR-a za dve milijarde dolara. Ova društvena mreža pokreće namensku PC igraću platformu, a ista će se oslanjati na developere koji koriste sve prisutniji Unity engine.

Ova socijalna mreža zajedno sa Unity Technologies radi na proširivanju Facebook-ovog seta alata i usluga za razvoj igara, čime žele pružiti Unity developerima nove načine kako da angažuju milione igrača na Facebook-u. Između ostalog, kao proširenje postojećeg odnosa, Unity će integrisati podršku za Facebook, uključujući i potpuno novu PC igraću platformu koja je trenutno u razvoju.

To će omogućiti brzo isporučivanje igara postojećem broju od 650 miliona igrača koji koriste Facebook igre mesečno, što je vrlo masivna i angažovana zajednica koja je omogućila Facebook-u da samo u 2015. godini isplati više od 2,5 milijarde dolara developerima.

Zainteresovani developeri mogu aplicirati do 31. avgusta i početi testiranje alpha verzije nove Export to Facebook funkcije u Unity Editoru.

Foto: Alexey Boldin / Shutterstock.com

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.