Google ne voli stranice sa pop-up reklamama


Google se trudi u svojoj internet pretrazi kao rezultate pretraživanja prikazuje što informativnije, relevantnije i preciznije rezultate, ali pri vrhu prioriteta im je i bezbednost kao i prijatno korisničko iskustvo. Iz ovih razloga su već ranije počeli "da kažnjavaju" nižim statusom stranice koje ne koriste enkripciju, te one koje nisu responzivne i prilagođene mobilnim uređajima. Sada, pak, kreću u borbu protiv napornih pop-up reklama koje zauzimaju većinu ekrana mobilnih uređaja.

Najnovije unapređenje algoritma za pretraživanje na Google-ovoj pretrazi će davati niži rang stranicama koje korisnicima, umesto sadržaja, prilikom otvaranja prvo prikazuju iritantne pop-up reklame preko celog ekrana. "Kažnjavanje" nižom pozicijom u rezultatima pretraživanja zahvatiće i one mobilne stranice koje prikazuju reklame na više od "razumnog" dela ekrana, odnosno one gde osnovni sadržaj nije lako dostupan.

Mali banneri na vrhu ili dnu ekrana biće tolerirani, kao i pop-up ekrani koji nisu reklamni (primera radi, oni u kojima se traži potvrda uzrasta posetilaca).

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.