Google priprema novi operativni sistem


Pored Android-a i Chrome OS-a, pomalo neočekivano dolazi informacija da Google radi na razvoju potpuno novog operativnog sistema, koji se nekim čudom neće oslanjati na Linux kernel. U pitanju je OS pod nazivom Fuchsia. Google ništa zvanično nije objavio, ali je postavio detalje projekta na GitHub-u, gde navode kako je "Pink + Purple == Fuchsia" (novi operativni sistem).

S druge strane Android Police sajt je istraživao malo više pa su izneli informacije da operativni sistem koristi Magenta kernel, koji je dizajniran da se takmiči sa Internet of Things operativnim sistemima kao što su FreeRTOS ili ThreadX. Međutim, razlika je u tome što je ovde Magenta dizajnirana tako da se može širiti sve do naprednih telefona i desktop računara. Dart će biti glavni programski jezik, dok će se podrška za Flutter najverovatnije iskoristiti za Material dizajn kada je interfejs u pitanju.

Ovo nužno ne mora značiti da Google ima planove za korišćenje Fuschia OS-a van Internet of Things serije uređaja, nego im jednostavno za uređaje poput OnHub i Google Home treba neki lakši OS koji će takođe biti spreman i za uređaje koji su tek u planu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.