Google ukida Chrome aplikacije


Pre tri godine Google je pokrenuo ekosistem aplikacija za svoj internet browser Chrome, te ga tako po mogućnostima približio jednostavnijoj verziji operativnog sistema. Naravno, imaju oni i svoj Chrome OS, ali aplikacije se u Chrome-u mogu izvoditi i na ostalim OS-ovima, Windows-u, MacOS-u i Linux-u.

Međutim, statistike govore da tek oko 1% korisnika Chrome-a zaista i pokreće neku od spoljnih aplikacija – bilo kako bi radili offline, spojili neki hardver s Chrome-om i slično. Upravo zbog toga u Google-u smatraju da lokalne Chrome aplikacije više ne trebaju da postoje, već da browser treba da bude što jednostavniji. Tako će od druge polovine sledeće godine biti moguće na Chrome Web Store postaviti samo aplikacije koje rade na Chrome OS-u, a negde od 2018. one namenjene Chrome-u na ostalim operativnim sisitemima biće u potpunosti uklonjene.

Chrome Web Store će tada korisnicima nuditi tek ekstenzije i teme za njihov Chrome browser, stoji na blogu projekta Chromium. Iz Google-a developerima lokalnih aplikacija preporučuju da svoje radove do tada migriraju na web.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.