Kickstarter omogućio otvaranje 300 hiljada radnih mesta


Prema studiji profesora Ethana Mollicka s Univerziteta u Pennsylvaniji, poznati crowdfunding portal Kickstarter zaslužan je za otvaranje više od 8.000 kompanija, te za zapošljavanje 29.600 zaposlenih s punim radim vremenom, te 283.000 s delimičnim.

Mollick je do ovih rezultata došao proučavajući 61.654 uspešno realizovanih projekata u razdoblju između 2009. i 2015. kako bi otkrio koliko je crowdfunding portal pomogao start-upima.

U studiji navodi da su za svaki dolar dobijen od kampanje, kompanije u proseku prihodovale 2,46 dolara, a Kickstarter je generisao oko 5,3 milijarde dolara kreatorima kampanja i njihovim zajednicama.

Mollick je takođe objavio da je 37% ispitanika koji su učestvovali u studiji izjavilo da su im projekti pomogli u karijerama, a 21% navodi da im se zarada povećala nakon uspešno provedene kampanje.

Osim otvaranja radnih mesta i pokretanja uspešnog poslovanja malih i srednjih kompanija, Mollick ističe da je Kickstarter omogućio i stvaranje nekih velikih brandova poput Oculus Rift-a i Pebble pametnih satova, ali samo pojavljivanje na Kickstarter-u nikome nije garancija za uspjeh, jer je na portalu zabeleženo 196.240 neuspešnih kampanja. Pored toga, od 109.662 kampanje koje su prikupile traženi novac, jedna od deset nije uspela održati obećanje i isporučiti svoje proizvode onima koji su uložili svoj novac u njih.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.