OnePlus 3 se brže puni od Galaxy-ja S7


Zadnjih godina ustalio se trend da se sa svakim novim modelom mobitela ekrani povećavaju, a debljina kućišta smanjuje. Zbog toga najviše trpi baterija za koju se pronalazi sve manje mesta unutar kućišta i koja ne retko ne izdrži ceo dan bez dopunjavanja.

Kako bi u neku ruku kompenzovali manji kapacitet baterije proizvođači telefona su osmislili tehnologije koje omogućavaju brzo punjenje baterija. Jedan od njih (OnePlus) je odlučio pokazati koliko je njegova tehnologija punjenja baterija brža u odnosu na konkurenciju (Samsung) te je stoga pripremio i mali test.

Naime, OnePlus je za potrebe testiranja svoje Dash Charge tehnologije odabrao svoj najnoviji OnePlus 3 telefon, kojem je suprostavio konkurentski model, Samsung-ov Galaxy S7 i njegovu Adaptive Fast Charging tehnologiju. Napomenimo kako oba uređaja predstavljaju vrh ponude te kako oba imaju bateriju kapaciteta 3.000 mAh koja je bila napunjena na 1%.

Prema testu, OnePlus 3 je pomoću Dash Charge tehnologije u roku od 30 minuta uspeo napuniti svoju bateriju na 64%, dok je u istom vremenu Galaxy S7 svoju bateriju pomoću Adaptive Fast Charging tehnologije napunio do pola (50%). Prilikom testiranja oba uređaja su imala isključen ekran.

U drugom testu OnePlus nije naveo vreme trajanja testa, ali je prema satu na oba uređaja vidljivo kako je test trajao 31 minut. Testiranje je sprovedeno uz uključene ekrane i tu se Dash Charge takođe pokazao boljim u odnosu na Adaptive Fast Charging– OnePlusova baterija se u navedenom vremenu s 5% napunjenosti "popela" na 67%, a Samsung-ova s početnih 5% na samo 23%.



Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.