Prosečna brzina interneta u Americi preko 50 Mbit/s


Speedtest by Ookla je popularno web odredište svim surferima koji žele proveriti kvalitet svoje internet veze. Ali, osim što pružaju informacije o trenutnoj vezi kojom se korisnici spajaju na mrežu, u Speedtest-u vode i detaljne statistike o izmerenim brzinama, pa su upravo objavili analizu tih podataka za priključke u SAD-u.

U podacima, prikupljenim u gotovo 60 miliona merenja, vidljiv je konstantan porast prosečne brzine internet veze u SAD-u. Brzina downloada po prvi put u prvoj polovini 2016. godine je premašila 50 megabita u sekundi, i u junu iznosi 54,97 Mbit/s. Što se tiče uploada, brzine takođe kontinuirano rastu i sada u proseku iznose 18,88 Mbit/s.

U poređenju s prošlom godinom brzina veze za prosečnog američkog surfera porasla je u downloadu za 42%, a u uploadu za 51%. Za sve ove podatke najviše je zaslužan porast dostupnosti usluge kablovskog Interneta (FTTH). U Speedtest-u očekuju daljnje poboljšanje infrastrukture i "nezasitnost" korisnika brzinom veze, te u skladu s tim i daljnji rast – prema gigabitnim brzinama.

Foto: Tomislav Pinter / Shutterstock

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.