Prvi put zabeleženo više problema sa iOS, nego Android uređajima


U istraživanju pod imenom State of Mobile Device Performance and Healt, koje je pripremila kompanija Blancco Technology Group, a tiče se drugog kvartala 2016. godine, stavljen je naglasak na učestalost kvarova i problema kod mobilnih uređaja.

U spomenutom kvartalu oko 58% iOS mobilnih uređaja zabeležilo je određeni kvar ili problem, a isto je zabeleženo kod 35% Android uređaja koji su učestvovali u istraživanju. To znači da je u odnosu na Android platformu prvi put više kvarova i problema zabeleženo kod iOS uređaja.

Što se tiče iOS uređaja, najviše kvarova i problema zabeleženo je na iPhone 6 uređajima (29% od ukupnog broja zabeleženih kvarova), nakon čega slede iPhone 6S (udeo od 23% u kvarovima) i iPhone 6S Plus (udeo od 14% u kvarovima).

Među Android uređajima najčešće su se kvarili uređaji kompanije Samsung (u 26% slučajeva), a potom redom uređaji kompanija Lenovo, LeTV (LeEco) i Motorola. Najčešće se kvario mobilni uređaj Le 1S kompanije LeTV (LeEco) i to u 10% slučajeva. Na drugom mestu po učestalosti kvarova nalazio Le 1S Eco, nakon čega slede tri uređaja kompanije Lenovo (Vibe K5 Plus, Vibe P1m i K3 Note).

Najviše testiranih iOS uređaja imalo je problema sa rušenjem aplikacija, nakon čega slede problemi s Wi-Fi mrežama. Korisnici Android uređaja najviše problema su imali sa kamerom i punjenjem baterije.

Na iOS uređajima najčešće se rušio Snapchat, a na Android uređajima komponenta Google Play Services. Za više detalja o ovom istraživanju posetite ovaj link.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.