Samsung će prodavati i polovne telefone?


Poslovni model koji neki proizvođači vrlo uspešno sprovode sa računarima, sada bi mogao pokrenuti i Samsung – ali za telefone. Reuters saznaje iz pouzdanih izvora da bi korejski proizvođač mogao od sledeće godine na tržištu početi da nudi obnovljene ("refurbished") telefone visoke klase, i to po značajno nižim cenama od potpuno novih uređaja.

Uređaji više kategorije koji budu vraćeni kompaniji nakon prve godine korišćenja, u sklopu programa nadogradnje koji postoje u Južnoj Koreji i SAD-u, proći će kroz proces obnove i potom će se ponovno prodavati legalnim kanalima. Ovakvi obnovljeni uređaji redovno su značajno jeftiniji od novih, a dolaze uz proizvođačku garanciju i sve pogodnosti za kupce kao i novi proizvodi. Za sada nije poznato koliko bi se takvih uređaja moglo naći u prodaji i po koliko sniženim cenama, jer Samsung-ovi planovi još nisu objavljeni.

Nešto slično u SAD-u već radi Apple, a Samsung se navodno ovim projektom želi obraniti od jeftinije konkurencije, te popraviti finansijsku sliku kompanije.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.