U Južnoj Koreji imaju najbolji mobilni internet


Najnoviji izveštaj kompanije OpenSignal, koji je objavljen pod imenom "The Global State of Mobile Networks (August 2016)", tiče se stanja mobilnih mreža u 95 zemalja sveta, u skladu s podacima prikupljenim u razdoblju od 1. maja do 23. jula ove godine.

U 93 od 95 zemalja koje su učestvovale u istraživanju korisnici mogu više od 50% vremena koristiti 3G ili bolje mreže, a u velikoj većini zemalja 3G ili bolje mreže su korisnicima na raspolaganju 75% vremena. Što se tiče konkretnih zemalja, u Južnoj Koreji, Japanu, Izraelu, Singapuru i Finskoj korisnici imaju 3G i bolje mreže na raspolaganju 93% vremena.

Najbrži mobilni Internet imaju korisnici u Južnoj Koreji (u proseku 41,34 Mb/s), a najsporiji korisnici u Afganistanu (u proseku 2,2 Mb/s).

Zanimljiva je i stavka u istraživanju koja govori o vremenu koje su korisnici proveli na Wi-Fi vezi u odnosu na mobilni Internet. Tako korisnici u Holandiji provedu 70% vremena na Wi-Fi mrežama (zbog kvalitetnih gradskih Wi-Fi mreža), dok korisnici u Etiopiji na Wi-Fi mrežama provode tek 15,55% vremena.

Korisnici u našoj zemlji na Wi-Fi mrežama provedu 53,80% vremena, 3G i bolje mreže imaju na raspolaganju 86,33% vremena, a po brzini mobilnog Interneta naša zemlja se nalazi i ispred Nemačke te SAD-a s prosečnom brzinom od 16,76 Mb/s.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.