USB-C port izbaciće priključak za slušalice sa telefona?


Mnogi su verovatno upoznati sa glasinama da bi Apple na svom novom iPhone-u mogao izbaciti 3,5mm priključak za slušalice, a Moto Z telefon ga već nema. Iz Intel-a tvrde da bi njegovo eliminisanje mogla da bude dobra stvar.

Još u aprilu, Intel je govorio kako želi da zameni 3,5mm priključak sa USB Type-C portom, a sada na Intel Developer Forum, Intel-ovi arhitekti su raspravljali o novom USB-C audio standardu. Jedan od glavnih prednosti uklanjanja priključka je prostor koji će se osloboditi unutar telefona, što bi omogućilo da postanu još tanji, a takođe, analogni strujni krugovi mogu ometati drugu elektroniku unutar uređaja.

Korišćenje digitalnog signala može omogućiti bolje procesiranje zvuka, pojačavanje basa ili korištenje noise canceling tehnologije. Ažurirane specifikacije za USB-C će takođe biti u mogućnosti da podržavaju video. Ne kao zamena za HDMI, neće biti pogodan za igranje, ali dovoljno dobar za gledanje filmova ili bolju produktivnost rada. Kombinacijom više ovih mogućnosti, USB Type-C će biti pravi priključak za audio, izjavili su iz Intel-a.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.