Veliki pad prodaje tableta


U novom istraživanju kompanije IDC o stanju na tržištu tablet uređaja utvrđeno je kako su isporuke navedenih uređaja zabeležile pad sedmi uzastopni kvartal. Treba napomenuti da su istraživanjem obuhvaćeni standardni tablet uređaji, kao i 2-u-1 uređaji s odvojivom tastaturom.

U drugom kvartalu ove godine, koji je bio predmetom istraživanja, zabeležen je pad isporuka tablet uređaja od 12,3% na godišnjem nivou s isporučenih 38,7 miliona uređaja. U istom razdoblju prošle godine isporučeno je 44,1 miliona uređaja.

Većina tablet uređaja bila je bazirana na operativnom sistemu Android (65% svih uređaja), dok su tableti bazirani na operativnom sistemu iOS imali udeo od 26%. Ostatak od 9% tržišnog udela čine tableti bazirani na Windows-u.

Dva vodeća proizvođača tablet uređaja su i dalje Apple i Samsung s tržišnim udelom od 25,8 odnosno 15,6%. Uprkos činjenici da su i Apple i Samsung zabeležili manje isporuke tablet uređaja, kompanija iz Cupertina je čak uspela i povećati svoj tržišni udeo za 0,9% u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Nakon Apple-a i Samsung-a, na listi pet vodećih proizvođača našli su se još i Lenovo (udeo od 5,6%), Huawei (2,9%) te Amazon (0,3%).

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.