WhatsApp će deliti vaš broj telefona i druge podatke sa Facebook-om


WhatsApp je u četvrtak najavio kako uvode velike promene u sopstvenim pravilima korišćenja kojima omogućavaju da korisničke podatke dele sa svojim vlasnicima - Facebook-om. Odnosno, ovime bi kompanije mogle slati poruke korisnicima WhatsApp-a.

Još se u januaru pojavio kod koji je pokazivao na mogućnost deljenja podataka između kompanija, a sada to postaje deo aplikacije, hteli ili ne. Sigurno se može očekivati i burna reakcija raznih grupa koje će prigovoriti na razmenu podataka među komunikacionim divovima, ali i korisnika kojima je WhatsApp bio popularan upravo zbog toga što nije bio nametljiv i nije nudio reklame.

WhatsApp navodi da podatke moraju deliti kako bi testirali nove mogućnosti u sledećim mesecima, poput načina da komunicirate s kompanijama koje su vam možda važne ili da vam se banka javi oko sumnjive transakcije te da je odložen vaš let. S druge strane, ovako bi prema njihovim navodima, Facebook mogao lakše preporučiti ljude koji bi vam mogli da budu prijatelji ili nuditi bolje oglase.

Promenama podešavanja deliće se vaš telefonski broj, profilna fotografija i ime, online status i jeste li na vezi te kad ste poslednji put videli i pročitali poruke, ali ne i njihov sadržaj.

Naravno, možete se i isključiti iz cele ove priče. Kod prihvatanja novih pravila moraćete kliknuti da ste pročitali, a imaćete i kontrolno dugme kojom ćete moći isključiti vaš pristanak na deljenje podataka. Ako ste ih slučajno prihvatili, imaćete 30 dana da se predomislite.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    Bilo bi fer da je whatsapp, kad je vec sad to javno obznanio, OD SAD dao svim korisnicima mogućnost tih 30 dana za opt-out. Jer velika vecina nas je whatsapp nalog napravila godinama unazad, i za nas je tih 30 dana odavno isteklo.


    Inace,u globalu se to i očekivalo, jer su obe sestrinske firme istog gazde ;)


    Kicalaf


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.