Windows 10 i dalje besplatan, ali ne za sve


U subotu u podne po našem vremenu završila je jednogodišnja akcija Microsoft-a u kojoj su vlasnici starijih Windows-a mogli besplatno da svoje sisteme nadograde na Windows 10. Ali, desetku se i dalje može potpuno legalno i besplatno instalirati, ali ponuda ne vredi za sve korisnike. Microsoft besplatnu nadogradnju sada nudi samo onima koji koriste neko od rešenja za olakšanu pristupačnost (ljudima s posebnim potrebama, telesnim oštećenjima, i slično).

Microsoft se posebno diči napretkom u područiju pristupačnosti, a u Windows-u 10 unapređene su brojne opcije, kako za obične korisnike tako i za developere, kako bi se potrebitima dodatno moglo olakšati služenje ovim OS-om. O detaljima tih poboljšanja, koja stižu danas s Anniversary Updateom, izvestili su na svom blogu.

Svi oni, dakle, koji uz svoj Windows koriste neku od opcija za lakše korišćenje – a Microsoft kaže da to može biti bilo koja pomoćna tehnologija – i dalje imaju pravo besplatno nadograditi svoj Windows 7 ili 8.1 na najnoviju verziju. I tako će ostati do daljnjeg, s tim da će pre završetka ove akcije javnost biti obaveštena.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.