Windows Phone drži tek 0,6% tržišta


Gartner, kompanija koja se bavi istraživanjem tržišta objavila je novi izveštaj za drugi kvartal 2016. godine vezano uz zastupljenost pojedinih mobilnih platformi u svetu. Sasvim očekivano, Android i iOS su u samom vrhu, dok se Windows Phone i BlackBerry nalaze na samom dnu lestvice.

Google-ova Android platforma trenutno drži 86,2% tržištašto je povećanje u visini od 4% u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Zahvaljujući tome Android je čvrsto na prvom mestu lestvice. Drugo mesto pripada Apple-u, odnosno njegovom iOS-u koji drži 12,9% svetskog tržišta – 1,7% manje nego što je to bio slučaj godinu dana ranije.

Zbog malog broja mobilnih platformi Microsoft-ova Windows Phone platforma se uspela ugurati na treće mesto lestvice uprkos tome što ima drastično manji udeo. Naime, Windows Phone platforma u ovom trenutku drži samo 0,6% tržišta – 1,9% manje nego u drugom kvartalu 2015. godine. Od Windows Phone-a gori je još jedino BlackBerry koji se nekim čudom održao na "čak" 0,1% tržišta, dok je njegov udeo godinu dana ranije iznosio nešto većih 0,3%.

Prema Gartner-ovom izvještaju vidljivo je kako su sve mobilne platforme osim Android-a izgubile pokoji procenat u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Uspeh Android-a se pripisuje povećanoj isporuci pametnih telefona na tržišta u razvoju.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.