Amerikanci žele Billa Gatesa za predsednika

Bill Gates ne samo da je milijarder i trenutno najbogatiji čovek na svetu, već je i veliki filantrop i uopšteno osoba koja se visoko ceni u svakom pogledu. Upravo takav njegov zvezdani status potvrdila je i nova anketa agencije Fidelum koja se bavila predsedničkim izborima u SAD-u.

Suočeni s izborom između Donalda Trumpa i Hillary Clinton, brojni Amerikanci poželeli su da imaju i treću, kvalitetniju, opciju. U spomenutoj anketi ispitanicima su ponuđene mnoge javne osobe, a oni su ih potom morali da okarakterišu na skalama ljudske topline i kompetentnosti. Bill Gates je na obe plasiran vrlo visoko – od svih ponuđenih ocijenjen je kao najkompetentniji, te je drugi po toplini. U tome ga je pobedila tek komičarka, TV voditeljka i glumica Ellen DeGeneres. Uz njih u istom su kvadrantu još i sadašnji predsednik Barack Obama, košarkaš LeBron James, ali i milijarder Warren Buffet i osnivač Facebook-a Mark Zuckerberg.

Na potpuno drugoj strani skale nalazi se oboje aktualnih predsjedničkih kandidata, Donald Trump i Hillary Clinton, u neslavnom društvu Charlieja Sheena, Billa Cosbyja i Vladimira Putina.

Kada je trebalo odgovoriti na pitanje za koga bi glasali da postane predsednik SAD-a, u slučaju da se kandiduje, rezultati su bili slični. Veliki broj Amerikanaca na toj bi funkciji i dalje hteo da vidi Baracka Obamu (42%), a slede ga Hillary Clinton (33%) i, iznenađujuće, Bill Gates i Donald Trump (obojica s 28% podrške). Gates uživa jednaku podršku s obe strane političkog spektra, i jedina je tako visoko rangirana osoba na ovoj lestvici, a koja se ne bavi politikom.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.