Analitičari: Pašće prodaja iPhone-a na godišnjem nivou


Prodaja Apple-ovih novih iPhone 7 i iPhone 7 Plus telefona službeno je započela, a sada stižu i prvi podaci odnosno procene o dosadašnjoj i budućoj prodaji ovih uređaja.

Dosadašnje procene su tu zato jer Apple za sada nije objavio službene rezultate prodaje. Svoje procene izneli su i analitičari iz GfK-a, najvećeg nemačkog instituta za marketinška istraživanja.

Prema njihovim predviđanjima, Apple je zabeležio 25% manju prodaju iPhone 7 i iPhone 7 Plus uređaja, u odnosu na početnu prodaju iPhone 6s i iPhone 6s Plus uređaja tokom prošle godine.

Kao dokaz za takav razvoj događaja može poslužiti informacija da će Apple-ove narudžbine čipova za nove iPhone uređaje tokom prvog kvartala sledeće godine zabeležiti sekvencijalni pad od 20%.

Apple-ove narudžbine za iPhone 7 i iPhone 7 Plus uređajima bi tokom trećeg kvartala ove godine trebala iznositi 50 miliona uređaja, a za četvrti kvartal 45 miliona primeraka. U prvom kvartalu sledeće godine Apple-ove narudžbine iPhone 7 i iPhone 7 Plus uređaja trebale bi iznositi između 35 i 37 miliona primeraka.

Inače, prethodna predviđanja koja navodi internet stranica tvrdila su kako će Apple do kraja 2016. imati narudžbinu od 80 do 85 miliona iPhone 7 i iPhone 7 Plus uređaja, ali nova predviđanja sada spominju brojku od 100 miliona isporučenih uređaja do kraja godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.