Apple i dalje vodeći na tržištu pametnih satova


Od kompanije Kantar Worldpanel stižu podaci o stanju na tržištu pametnih satova u poslednjem kvartalu pre službenog dolaska Apple Watch 2 pametnog sata na tržište.

Prema njima, Apple je i dalje vodeći proizvođač na navedenom tržištu. U razdoblju od tri meseca, zaključno sa julom, Apple je na američkom tržištu pametnih satova imao tržišni udeo od 33,5%, a na četiri vodeća evropska tržišta (Nemačka, Francuska, Italija i Francuska) udeo od 31,8%.

Gledajući ukupno američko tržište nosivih uređaja, pametni satovi činili su 47% prodanih uređaja, dok je u Evropi udeo pametnih satova u ukupnoj prodaji nosivih uređaja iznosio 38,6%. Klasični sat je pametnim u spomenutom tromesečnom razdoblju zamenilo oko 20% korisnika na američkom tržištu te oko 30% na evropskom.

Da je tržište pametnih satova još u ranoj fazi razvoja potvrđuje i podatak da u SAD-u samo 4,7% korisnika poseduje pametni sat, a isto vredi za 3,2% korisnika u Evropi.

Očekuje se da bi dolazak Apple Watch 2 sata s novim mogućnostima kao što su vodootpornost i ugrađeni GPS te pojeftinjenje prvog Apple Watch-a trebalo dodatno učvrstiti vodeću poziciju kompanije iz Cupertina, ali konkurenciju će im predstavljati pametni satovi kao što su Samsung Gear S3 i Asus ZenWatch 3.

Ovo istraživanje potvrđuje podatke koje je nedavno iznela kompanija IDC koja takođe spominje vodeću poziciju Apple-a na tržištu pametnih satova (s obzirom na operativni sistem).

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.