Igrači napuštaju Pokémon Go


Pokémon Go je u kratkom vremenu postao vrlo popularan te je uprkos brojnim upozorenjima kako postoje bezbednosni rizici koji se mogu iskoristiti za povredu korisnikove privatnosti ubrzo zaseo na prvo mesto ljestvice najpopularnijih aplikacija u SAD-u.

Ništa manja zainteresovanost nije zabeležena ni u ostatku sveta gde je npr. samo u Velikoj Britaniji zabeleženo više od 290 incidenata koje su prouzrokovali sami igrači – od kršenja saobraćajnih pravila do pljački drugih igrača.

Takođe zahvaljujući Pokemonima u svetu je zabeležena i veća prodaja prenosnih punjača baterija, a čak je i veliki Apple najavio dolazak Pokémona i na njihovu platformu watchOS, odnosno na njihov pametni sat.

Ali, zadnji podaci kompanije Slice Inteligence pokazuju kako je interes za Pokémonima u velikom padu. Kompanija navodi kako je ovu mobilnu igru do sada napustilo oko 79% korisnika koji su svoje napredovanje bili voljni plaćati pravim novcem.

Ali, njeni tvorci još uvek imaju razloga za zadovoljstvo jer se Pokémoni i dalje nalaze na prvom mestu u SAD-u te još uvek generišu oko 28% prihoda na tržištu mobilnih igara. Poređenja radi, na drugom mestu te lestvice se nalazi Candy Crach Saga koja donosi ukupno 4,5% prihoda.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.