iOS 10 od iPhone-a pravi ciglu, objavljen postupak za deblokadu


Večeras u 19h, Apple je počeo da pušta konačnu verziju iOS-a 10, koji je nekoliko meseci proveo u beta fazi testiranja. Nakon početnog veselja zbog dolaska nadogradnje na iOS 10, usledio je hladan tuš. Mnogi korisnici su počeli da javljaju da im je uređaj "brickovan", odnosno da ga ne mogu uključiti. Procenat brickovanih iPhone-a očigledno nije mali, jer je i sam Apple već reagovao izjavom i korisnike uputio na postupak deblokade.

Uređaj je potrebno spojiti na PC ili Mac računar, te ga resetovati u Recovery istovremenim pritiskom na Sleep i Home dugme. Držite dok se Recovery ekran ne pojavi. Sada biste trebali da vidite iTunes poruku želite li uređaj nadograditi ili resetovati. Odaberite nadogradnju za nastavak procesa. Ukoliko se uređaj ne nadogradi i ne uključi nakon 15 minuta, ponovite postupak.

Iako se ovde ne radi o tehnički potpunom bricku, možda bi bilo mudro razmisliti o odlaganju nadogradnje, barem do novih uputa is Apple-a.

Dopuna
Kako su sinoć mnogi izvori prneli, Apple je ovaj problem rešio i sada više nijedan uređaj ne bi trebao da ostane blokiran.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    To je taj fantasticni Apple hahaha


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.