Kraj Lumia brenda: Microsoft odustao od tržišta smartphonea


Do sada smo u nekoliko navrata imali prilike da vidimo izjave određenih čelnih ljudi koje su upućivale na odustajanje Microsoft-a od smartfona, odnosno uopšteno potrošačkog tržišta smartfonima.

Prve izjave je natuknuo već davno Terry Myerson, pa čak i sam Satya Nadela, ali sve su one bile izvučene iz šireg konteksta. Već smo imali prilike pisati, slične informacije koje su pristzale od zaposlenih Microsoft-a, ali ova ima popriličnu težinu.

U intervjuu za francuske novine LePoint je Vahe Torossian, potpredsednik Microsoft-a i trenutno predsednik Microsofta Francuska, prvi put službeno je najavio odustajanje Microsoft-a od smartfon tržišta kao i Windows Phone platforme. On je naglasio kako je trenutni fokus softverskog giganta usmeren ka poslovnom sektoru i razvoju softvera za isti, a da se sklanjaju od tržišta namenjenog širokim masama.

Spomenuto je kako je trenutno ulaz na tržište smartfona preskup te da se Microsoft ne može boriti protiv Android-a i iOS-a koji njime dominiraju. Microsoft je zato odlučio da pričeka nekoliko godina dok se ne dogode određene promene na tržištu. Nakon očekivanih promena Microsoft će nastojati da bude među prvima koji će pa će ponovno pokušati da osvoji udele na tom zahtevnom tržištu. Za vreme tranzicije Microsoft će nastaviti da radi na razvoju trenutne mobilne platforme, a njen opstanak na tržištu prepustiti partnerima.

Zanimljivo će biti pratiti nastojanja partnera u plasiranju novih uređaja jer osuđeni na minimalnu podršku kompanije koja isporučuje samo softver je nimalo inspirativno. Windows 10 Mobile nije punokrvni Windows OS, kao što laptopovi i kompjuteri nisu telefoni te u tim tržištima vladaju druga pravila.

Ovo je definitivni kraj za Lumia uređaje.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.