macOS Sierra stiže 20. septembra


Apple je najavio da će macOS Sierra, još u proleće najavljena nadogradnja OS-a X u javnu distribuciju krenuti 20. septembra. Nova verzija će biti, naravno, distribuirana u obliku besplatne nadogradnje a moći će je instalirati svi vlasnici MacBook-ova, iMac-a, i ostalih Mac računara proizvedenih od 2009. godine do danas.

Novi macOS osim novog imena donosi i nekoliko značajnijih nadogradnji za korisnike Mac-a. Prvo, tu je virtualna pomoćnica Siri koja s iPhoen-a konačno dolazi i na desktop. Opcija Universal Clipboard omogućiće istovremeni rad s međuskladištem na više uređaja. Biće moguće kopirati nešto na primer, na iPhone-u, a zalepiti na MacBook-u.

Mac-ove će uz macOS biti moguće otključati putem Apple Watch-a – čim se korisnik s tim satom približi svom računaru, ono će ga prepoznati i neće biti potrebno da se loguje upisivanjem lozinke.

Takođe, Apple Pay sistem će proraditi i na webu – da spomenemo samo neke od noviteta koje macOS Sierra donosi. Beta testeri već sada mogu preuzeti finalnu RC verziju macOS-a, a drugi će se morati strpeti do 20. septembra.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.