Snapchat predstavio pametne naočare


Snapchat je, kao što se već neko vreme pretpostavljalo, odlučio osim mobilne aplikacije svetu ponuditi i ponešto hardvera. Za početak su se odlučili na izradu pametnih naočara koje u sebi imaju ugrađenu kameru. U kompaniji kažu kako su na naočarima Spectacles radili godinama. U sebi sadrže kameru koja se s mobilnim telefonom može povezati Bluetooth-om ili Wi-Fi-jem, a snimaju video okruglog (!) oblika s uglom gledanja od 115°.

Zašto okrugli video, zasigurno se pitate. Cilj je snimiti takav video da ga se može gledati na bilo kojem uređaju u bilo kojoj orijentaciji – držeći mobilni ili tablet uspravno ili vodoravno. Kako to izgleda, najbolje je pogledati u priloženom najavnom videu. Isto kao i u mobilnoj aplikaciji, video isečci snimani ovim naočarima trajaće do 10 sekundi.

Spectacles će se prodavati po ceni od 130 dolara, a dostupne su u tri boje – crvenoj, plavoj i crnoj.

Osim ove promene, razvijanjem druge grane poslovanja Snapchat je doživeo i rebranding. Od sada se krovna kompanija Evana Spiegela više ne zove Snapchat nego samo – Snap. Snapchat tako ostaje ime mobilne aplikacije za komunikaciju, dok će Snap Inc. nadgledati oba proizvoda, i Spectacles i Snapchat.


Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.