Sony predstavio Xperia XZ i Xperia X Compact telefone


Sony je juče n a IFA sajmu u Belinu predstavio još dva uređaja iz serije Xperia X. Prvi je Sony Xperia X Compact, uređaj malih dimenzija, a ovoga puta i nešto slabijeg hardvera nego što smo očekivali. Dolazi s 4,6-inčnim ekranom, a pokretan je Snapdragon 650 procesorom. Iako se ne radi o lošem procesoru, dapače, očekivali smo da će i ovogodišnji kompakt biti opremljen najjačim procesorom. Tu su i 3 GB RAM-a, 32 GB interne memorije, ulaz za memorijsku karticu i 2700 mAh baterija s podrškom za brzo punjenje.

Zadnja kamera ima senzor od 23 megapiksela sa 24mm širokougaonim sočivom, a prednja 5 MP s još širim, 22mm sočivom. Za povezivanje koristi USB-C ulaz, a softverski temelj mu je Android 6.0 Marshmallow.

Prodaja započinje 25. septembra, ali za sada još nema informacija o dostupnosti na našem tržištu.



Drugi uređaj je Sony Xperia XZ. Ovaj model dolazi sa 5,2-inčnim ekranom 1080p rezolucije, pokretan je Snapdragon-om 820. Za multitasking se brinu 3 GB RAM-a, a za skladištenje 32 GB interne memorije. Primarna kamera dolazi sa IMX300 senzorom rezolucije 23 megapiksela i fizičke veličine 1/2,3 inča.

Baterija ovog uređaja ima kapacitet od 2900 mAh, a operativni sistem je takođe Android 6.0 Marshmallow. Tu je još 5-smerna stabilizacija slike i f/2.0 otvor blende, kao i phase detection autofokus.

Prodaja započinje 23. oktobra, ali kao i u slučaju Compact modela, za sada nema informacija o dostupnosti na našem tržištu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.