U Evropi zamenjeno skoro 60 odsto Samsung Galaxy Note7 telefona


Samsung je potvrdio da je 57 odsto postojećih Galaxy Note7 uređaja zamenjeno u Evropi od kako je počeo program zamene.

Od 19. septembra, 90% korisnika Galaxy Note7 koji su zamenili svoje uređaje širom Evrope odabralo je da uzme zamenski Galaxy Note7, dok je tri procenta odabralo neki drugi Samsung Galaxy telefon. Kako se odvijao program zamene, kompanija je ponavljala svoju poruku za sve vlasnike Galaxy Note7 telefona u Evropi, da ugase svoje uređaje i zamene ih kroz aktuelni Samsungov program zamene.
Na osnovu trenda zamene uređaja, predviđa se da će se program u Evropi završiti početkom oktobra. Samim tim, u Samsungu predviđaju da će prodaja Galaxy Note7 telefona u Evropi krenuti počev od 28. oktobra pod uslovom da se program zamene završi u potpunosti.

"Naša poruka da je bezbednost najvažnija je stigla do vlasnika Galaxy Note7 telefona, koji čine pravu stvar zamenom svojih uređaja za nove. Mi smo vredno radili kako bismo u Evropu dopremili nove Galaxy Note7 telefone i tako osigurali bezbednost naših korisnika i na najmanju moguću meru smanjili eventualne neprijatnosti“, rekao je Saša Oravec, direktor telekomunikacija u kompaniji Samsung za SEAD region. Želeli bismo da se zahvalimo našim korisnicima na njihovom strpljenju i vernosti Samsungu i Galaxy Note7. Preostalim kupcima želimo da poručimo da što pre zamene svoje uređaje i već danas dobiju sasvim nov Galaxy Note7“, rekao je Oravec.

Panevropsko istraživanje je pokazalo da je poverenje potrošača u Samsung i dalje veoma snažno. Istraživanje sprovedeno među 5.000 potrošača širom Velike Britanije, Nemačke, Francuske, Španije i Italije je utvrdilo da većina (61%) smatra da zamena Galaxy Note7 uređaja nije promenila njihovo viđenje Samsunga kao brenda, a 15 odsto sada posmatra Samsungov ugled u pozitivnijem svetlu.
Samsung je sarađivao sa svojim partnerima kako bi osigurao da su zamenski Galaxy Note7 uređaji proizvedeni u skladu sa najkvalitetnijim procesima proizvodnje i kontrole kvaliteta. Kompanija Samsung Evropa je potvrdila pozitivni uticaj intenzivne saradnje sa partnerima u maloprodaji, svakodnevne direktne komunikacije sa kupcima i ažuriranja softvera tokom programa zamene. Svaki korisnik Galaxy Note7 u Evropi dobio je seriju bezbednosnih poruka od Samsunga, kojima se od njega traži da zameni uređaj, kao i paket za ažuriranje softvera koji je pušten na tržište Evrope i kojim se postojeći Galaxy Note7 uređaji programiraju da bateriju pune do najviše 60 procenata.

Samsung Evropa je oformila poseban interni tim koji se sastoji od lokalnih predstavnika uprave, koji sarađuje sa partnerima u maloprodaji na što bržoj i jednostavnijoj aktivaciji programa zamene širom Evrope.

U Samsungu žele da podstaknu kupce da koriste nekoliko novih bezbednosnih funkcija uvedenih kako bi se uverili da su dobili novi Galaxy Note7: "Svi korisnici mogu da upotrebljavaju naš pretraživač serijskih brojeva (IMEI broj) na adresi http://www.samsung.com/rs/note7exchange/, a kada dobiju svoj novi uređaj, potraže ikonicu zelene baterije i crni kvadrat na ambalaži kako bi bili 100 odsto sigurni da su dobili novi Galaxy Note7“, rekao je Oravec.

Korisnici se mole da ukoliko imaju bilo kakvih pitanja posete http://www.samsung.com/rs/note7exchange/ za detaljnije informacije.

Tekst i foto: PR

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.