Android 7.1 sa Pixel-a stiže i na Nexus telefone


Google je poželeo da učini svoje nove telefone, Pixel i Pixel XL, malo ekskluzivnijima, pa ih je počastio posebnim izdanjem Android-a, oznake 7.1 Nougat. Osim virtuelnog asistenta koji se oslanja na veštačku inteligenciju Android 7.1 donosi i nekolicinu opcija usko vezanih uz hardver Pixela – kameru, čitač otiska prsta, i slično.

Danas je objavljeno kako će Android 7.1 Nougat stići i na nešto starije Google-ove telefone, tačnije na Nexus 5X, 6P i Pixel C. Ovo još jednom potvrđuje nameru Google-a da svoj mobilni OS u budućnosti razvija paralelno u dva smera – jednu verziju za svoje telefone, a drugu za sve ostale.

Android 7.1 na starije je uređaje već stigao u obliku Developer Preview verzije za koju kažu da je stabilna poput bete. Ipak, radi se o tek manjoj nadogradnji postojećeg OS-a, tako da korisnici koji nisu deo beta programa za sada neće mnogo propustiti ukoliko ne instaliraju ovaj DP. Ovo je izdanje pre svega namenjeno developerima kako bi svoje aplikacije pripremili na Android 7.1, što se tiče poboljšanja "ispod haube" kao i onih vidljivih korisniku, poput Material dizajna i slično.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.